About

Street art: de een ziet het als illegaal onderkliederen van muren of voorwerpen op straat, de ander als gewaardeerde kunst. Met dit blog wil ik laten zien dat Street art inspirerend kan zijn, soms confronterend en tegelijk ontzettend mooi. Dit wil ik doen door informatie te geven over het ontstaan van Street art, de variatie in Street art uit te leggen, interviews te plaatsen met artists en door zelf de wereld van Street art in te duiken om de spanning van de illegale kunst te beleven.

Ik ben Vera Born, tweedejaars studente aan de opleiding Journalistiek. En welkom op mijn blog over Street art. Zelf ben ik kunstliefhebber, student en altijd arm. Musea zijn duur, dus daarom Street art. Het is gratis, het is verrassend, het is leuk en heeft vaak ook nog een boodschap. Of niet, soms is het gewoon grappig. Kunst heeft me altijd al geïnteresseerd. Of het nu kunst is uit de vroegere tijden, denk aan Barok, Romantiek, of moderne kunst als Surrealisme en Futurisme. Het leuke aan Street art is dat het voor iedereen gratis te zien is, maar vaak valt het mensen niet op. En je wilt toch niet over straat lopen met het idee dat je zoveel mooie dingen mist. Daarom geef ik naast de informatie en interviews op mijn blog ook plaatsen aan waar mooie Street art te zien is, zodat je zelf ook verrast kunt worden!

Ik hoop dat jullie na het lezen van mijn blog deze kunststroming net zo gaan waarderen als ik doe. Voor kritiek, tips of iets anders: laat een reactie achter, ik lees het graag!

Advertenties

Een Reactie op “About

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s