Oude muren gevuld met lego

Jan Vormann - Bocchignano, Italië

Jan Vormann – Bocchignano, Italië

Duitse Street artist Jan Vormann vrolijkt de straten op met lego. Afgebroken muren vult hij op met de kleine, kleurige steentjes. Een belangrijk element in zijn werk is het contrast tussen de oude, afgebrokkelde muren en de nieuwe, gladde legosteentjes. De verweerde stenen zijn er al honderden jaren, en zullen ook nog wel even blijven staan. Dit terwijl de lego het waarschijnlijk niet langer volhoudt dan een jaar. De kunstenaar vindt het niet nodig de stenen vast te plakken. “They essentially aren´t useable for anything but for playing”, zei hij in een interview.

Jan Vormann is met zijn project Dispatchwork al de hele wereld over geweest, waaronder ook Amsterdam. Daar werkte hij samen met Platform21 (design) en Institute for Architecture ARCAM om de stad op te vrolijken. Helaas had Amsterdam niet veel gaten in de muren… Het project is bedoeld zodat iedereen over de hele wereld mee kan doen. Veel mensen krijgen door de lego herinneringen aan vroeger, en met dit project kunnen zij nog eens ongegeneerd met dit kinderspeelgoed spelen. Foto’s die mensen sturen van hun zelfgemaakte met lego opgevulde gaten worden zeer gewaardeerd en kunnen op het speciale forum worden gedeeld.

Naast het Dispatchwork project is Jan Vormann bezig met andere soorten kunst. Zo kwam hij bijvoorbeeld met het idee om kapotte porseleinen beeldjes te restaureren door moderne voorwerpen te gebruiken. Zo krijgt het paard in een beeldje van Napoleon een piemel als hoofd of een replica van Venus armen van Barbie. Ook heeft hij nog andere Street art, zoals stukken spiegel op een muur bevestigen. Voor meer van zijn kunst zie deze site.

In deze video is zijn project Dispatchwerk te zien.

Advertenties

2 Reacties op “Oude muren gevuld met lego

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s